Byten & Reklamation

SÅHÄR GÖR DU OM DU INTE FÅTT DIN BESTÄLLNING

Under fliken ’VISION’ på hemsidan hittar du ett kontaktformulär, använd ditt beställningsnummer som ämne så tittar vi på det så fort vi kan, målet är att svara inom 24h.

KAN JAG RETURNERA ELLER BYTA MIN ORDER?

Vid obruten förpackning kan din order bytas, skicka tillbaka din order till:
Fågelsångsvägen 13, 11768 Stockholm
C/O LUNDBLOM ARAMIDEH
Forever Fitness Sverige AB
+46722529780

När varor returneras är fraktkostnad på egen bekostnad men vid utbyte av storlek kommer vi att bära kostnaden för att skicka den nya storleken till dig. 
OBS! alla produkter som returneras måste vara i originalskick för fullständig återbetalning, inklusive etiketter och lådor/påsar etc. 
Lägg även till din orderbekräftelse och information om ändringen / reklamationen.
OBS! Under lagerrensningar, kampanjer och rea-tider godkänns inga returer och byten såvida plagget inte är i det avsedda skicket den ska vara i. 

KAN JAG AVBRYTA MIN BESTÄLLNING?

Om beställningen inte är skickad går det bra att avbryta den. 
Kontakta oss under fliken ’VISION’ på hemsidan där det finns ett kontaktformulär längre ner.

REKLAMATIONER

Vid fel på din/a vara/or ber vi dig skicka bild och information om din order till oss via kontaktformuläret du hittar under fliken ’VISION’ på hemsidan så hjälper vi dig med ärendet.

Vårat mål på NORTH är givetvis att du ska vara så nöjd som möjligt med produkten och kvalitén, vårat mål är även att kontinuerligt vara i kontakt med våra kunder och lyssna på deras feedback vilket ni kan lämna via vårt kontaktformulär under fliken ’VISION’ på hemsidan.